Με τις μέλισσες κ το μέλι άρχισα να ασχολούμαι το 2008 και αφορμή ήταν τα παιδιά μου που ξεκίνησαν να το τρώνε. Έτσι λοιπόν μπήκα στη διαδικασία να αγοράσω 10 μελίσσια μετά 50,100…Με τον τρόπο αυτό ήξερα ότι αυτό που θα τρώνε τα παιδιά μου είναι το καλύτερο γιατί ήταν δικό μου. Ξεκίνησα λοιπόν σιγά σιγά μια οικογενειακή ασχολία όπου συμμετείχαν όλοι και τα παιδιά μου κ η σύζυγος μου κάθε ένας με τον δικό του τρόπο ,πάντα όμως με την αγάπη και το σεβασμό  για τις μέλισσες.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΙ

Πολλοί θα αναρωτιούνται τι είναι το μέλι… Το μέλι είναι ένα αρωματικό γλυκό υλικό που προέρχεται από το νέκταρ των φυτών ,το οποίο μαζεύουν οι μέλισσες και το μεταβάλλουν για την τροφή τους σε πυκνό υγρό και στο τέλος το αποθηκεύουν στις κηρήθρες τους.

ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ

Στον τόπο μας την Κρήτη παράγεται το καλύτερο μέλι γιατί είναι ιδιαίτερο και μοναδικό για τα αρώματα του και αυτό γιατί ανθίζουν και ευδοκιμούν πολλά φυτά όπως το θυμάρι, πεύκο φασκόμηλο και πολλά άλλα άνθη και κωνοφόρα δέντρα. Όλα αυτά τα άνθη κα φυτά κάνουν το μέλι να ξεχωρίζει για τα αρώματα του και τη διατροφική αξία του.

Ανάλογα με την εποχή τα μελίσσια μεταφέρονται από τόπο σε τόπο κυνηγώντας τη φύση ώστε να μπορούν να συλλέξουν τη γύρη και το νέκταρ. Με αυτόν το τρόπο έχουμε ένα προϊόν αποκλειστικά και μόνο από τη φύση  με την καλύτερη θρεπτική αξία. Είναι γνωστό αλώστε από την ιστορία κ την μυθολογία ότι το μελί ήταν η τροφή τ ων θεών και των θνητών. Σήμερα το μέλι είναι το πιο φυσικό και αγνό προϊόν για τη μακροζωία λόγω των φυσικών σακχάρων που περιέχει.

Σκοπός και στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να παράγουμε ένα προϊόν αγνό και 100% φυσικό χωρίς επεξεργασία με αγάπη και μεράκι κα πάνω από όλα με όλο το σεβασμό προς τις μέλισσες κ τον καταναλωτή.