Η επιχείρηση μας ξεκίνησε στις Μοίρες Ηρακλείου Κρήτης το 1978 από τον πατέρα μου Φανουράκη Εμμανουήλ. Μια οικογενειακή επιχείρηση με αγάπη και μεράκι στο χώρο της ελαιοποίησης του καρπού της ελιάς.

Στο ξεκίνημα της επιχείρησης η διαδικασία της άλεσης του καρπού γινόταν χειροκίνητα με τους παραδοσιακούς Μποξάδες, με την πάροδο του χρόνου αυτό άλλαξε από χειροκίνητα σε μηχανοκίνητα. Από το 1981 κ μετά η όλη διαδικασία άλλαξε από χειροκίνητα-μηχανικά σε φυγοκεντρικά μηχανήματα

Το 1995 κ μετά συνεργαστήκαμε με την Ιταλική εταιρία PIERALISI κ όλα τα μηχανήματα του συγκροτήματος είναι αποκλειστικά κ μόνο Ιταλικά.

Το 2009 η επιχείρηση από τον πατέρα μου πέρασε σε μένα . Αυτή τη στιγμή λειτουργεί με τα καλύτερα διφασικά μηχανήματα που υπάρχουν στο χώρο όπου η χρήση νερού ελαχιστοποιεί την οξείδωση κ την απώλεια των πολύτιμων Βιοφαινολών, στοιχεία του ποιοτικού ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ και με όλες τις απαιτούμενες πιστοποιήσεις ISO 20000 και HACCP.

Σκοπός μας από το ξεκίνημα μέχρι και σήμερα είναι να παράγουμε τις καλύτερες ποιότητες ελαιόλαδου και να συνεχίσουμε να παρέχουμε τις καλύτερες υπηρεσίες εξυπηρέτησης στους παραγωγούς κ πελάτες μας.